Основният начин да запазим бизнеса си по време на криза

Пандемията е в основата на отключването на предвижданата от икономистите, от поне две години насам, световна финансова криза. Борсите по целия свят регистрираха солидни спадове. Множество международни компании съобщиха, че епидемията е довела до ужасяващи финансови загуби. 

Бизнесът разбра колко крехка е глобалната система на производство, в следствие на което настъпиха тежки времена както за света, така и за България. Наивно е да вярваме, че всичко ще е по старому след като регистрираме и последния излекуван.

Как да спасим бизнеса си по време на криза?

Ограничете разходите си

Преди броени дни обществото ни беше достигнало своя пик на консумация. Този факт е вече в миналото. Време е да отсеем и оставим само жизнено необходимите разходи за функционирането на бизнеса.

Приспособете се

Няма как да променим ситуацията. Единственото, което би ни помогнало е да осъзнаем, че тя скоро няма да се подобри, а по-скоро ще се влоши. Затова е необходимо не да се примирим и да се откажем, а просто да се приспособим.

Според сферата на дейността подходите ви могат да бъдат различни. Много световни компании намалиха производствата си. Други кардинално смениха фокуса на продажбите си. Бъдете креативни и опитайте нови варианти. Не се поддавайте на страха – това ще парализира и срине дейността ви.

Намалете персонала си 

Препоръките на Министерството на здравеопазването са за ограничаване на събирането на много служители на едно място, както и задължителното им оборудване с предпазни средства. 

Как можем да сме ви полезни?

В случай че трудната ситуация ви е позната, то препоръчваме да се обърнете за помощ към нашия fulfillment център. Като най-мащабния и бързоразвиващ се фулфилмънт център в България, ние от BigArena няма как да останем безучастни в тази кризисна за българските търговци ситуация. Управителният състав на компанията ни взе отговорното решение да спре всички основни такси за ползването на услугите ни, за да подпомогнем опазването на българската икономика.

Фулфилмънт услугите ни представляват цялостна логистична дейност – съхранение, менажиране, пакетиране и доставяне на стоката до крайния клиент. С наша помощ  ще облекчите разходите си за персонал, склад и ще може спокойно да инвестирате спестения ресурс в най-важното за момента – в производството, рекламата и намирането на лесно продаваема стока.