Склад за твоя онлайн бизнес от Бигарена

Всичко, което трябва да знаете за складирането в онлайн търговията.

Малките и средните онлайн бизнеси често пренебрегват складирането, като отдават по-голямо значение на маркетинга и увеличаването на процента на конверсия на продуктовите страници. Ако искате да сте добър търговец, трябва да обърнете внимание на всички детайли.

Използването на фулфилмънт склад има много предимства, които ще Ви помогнат да развивате по-бързо и качествено своя бизнес и да се радвате на успехи, без да се тревожите как се съхранява инвертарът. Но това не е всичко! В тази статия ще наблегнем на значението на складирането за електронна търговия и как можете да се възползвате от тази услуга.

Какво представлява складирането за електронна търговия?

Това е процес, който е свързан със съхранението на Вашите стоки, преди те да бъдат продадени онлайн.

Погрешно е схващането обаче, че фулфилмънт складовете се отнасят само до съхранение на стоките. Тук са включени няколко много важни за Вашия бизнес стъпки от изпълнението на процеса на онлайн търговията. Вашите продукти не само се съхраняват по сигурен и безопасен начин, но се проследява състоянието на наличността на целия инвертар, а също така се проследява и движението на артикулите.

При стартиране на бизнес може би не сте напълно подготвени и не осъзнавате колко е трудно всъщност да се управлява един склад за електронна търговия. Това отнема ценно време и ресурси, които бихте могли да използвате, за да се фокусирате върху бизнес стратегията си. Затова е препоръчително да оставите тази задача на професионален фулфилмънт склад, който ефективно ще управлява процесите по съхранение и проследяване на наличността на инвертара. Нека все пак разгледаме по-подробно какви са предимствата на тази услуга.

Предимства на складирането за електронна търговия

Складирането за електронна търговия има много предимства, независимо от размера на Вашия онлайн магазин. Ето три от тях, които трябва да вземете предвид:

1. Предлагате по-бърза доставка и печелите повече клиенти

Знаете ли, че за по-голямата част от онлайн купувачите скоростта на доставката е също толкова важна, колкото и безплатната доставка? Близо 80% от купувачите вече считат безплатната двудневна доставка за "норма на онлайн търговията на дребно". 67% от купувачите очакват да получат поръчките си в рамките на два дни или по-малко. Само една трета от тях са готови да чакат по-дълго от това.

Като възложите изпълнението на поръчките на склад за електронна търговия, можете да отговорите на тези очаквания на клиентите и да им доставите стоките си бързо. Това може да задълбочи лоялността на клиентите Ви и да направи магазина по-привлекателен за бъдещите купувачи.

Ако сте търговец, който иска да разгърне потенциала на бизнеса си, бързата доставка не е въпрос на избор, а е задължително условие. 99% от поръчките Ви трябва да отговарят на двудневния срок за доставка.

2. Подобрете управлението на наличностите и бъдете организирани

62% от малките и средните електронни търговци на дребно съобщават, че "човешката грешка от ръчното управление на процесите" е най-големият им проблем с инвентара. Дори да наемете екип, който да се занимава със собствения Ви склад, винаги могат да възникнат проблеми, с които трябва лично да се справите. А това отнема не само време, но и може да създаде излишно напрежение.

Със склад за електронна търговия този проблем отпада. Тези складове са специално създадени, за да съхраняват продуктите безопасно и сигурно, да ги поддържат организирани и да ги изпращат и разпространяват възможно най-бързо. 

Използвайки склад за онлайн търговия, Вие можете да се възползвате от тази целева конструкция. Знаете, че продуктите Ви няма да бъдат откраднати и няма да се повредят от температурни промени. В помещенията се спазват всички изисквания за безопасност и продуктите се съхраняват спрямо материалите, от които са съставени.

Можете също така да се възползвате от използването на софтуер за системи за управление на инвертара. Тези системи съхраняват подробни данни за текущите Ви наличности - за всички варианти на продуктите - и анализират нивата на търсене през годината. Това е голямо предимство, от което можете само да спечелите, тъй като това означава, че вече няма да има загубени наличности, няма да се изпраща случайно грешен продукт и няма да има повече изчерпване на наличностите. 

3. Посветете повече време на маркетинга и разрастването на магазина си за електронна търговия

Процесът на изпълнение в склада за електронна търговия е самостоятелен и няма нужда да се ангажирате с него. Ако сами управлявате склада си за съхранение, рискувате да изразходвате много време, което може да използвате за: генериране на маркетинг идеи и развитие на търговия, търсене на нови продукти, обслужване на клиенти и увеличаване на приходите.

Много търговци отлагат използването на такъв специализиран склад твърде дълго, защото се страхуват да не изразходят ценен бюджет. Това опасение е основателно, но в действителност ползите от него надвишават разходите за разрастващите се търговци.

Възможността да изпълнявате поръчките по-бързо, да гарантирате сигурността на продуктите си и да управлявате нарастващия инвентар ще Ви помогне да увеличите мащаба си. Съществува ясна връзка между размера на магазина и използването на склада. За да се разраствате, трябва да се съсредоточите върху целите на бизнеса, като не оставяте нито един от процесите на заден план.

Ние, от Бигарена Фулфилмънт, можем да Ви помогнем да умножите продажбите си и да подобрите обслужването на онлайн бизнеса си. 

Нашите складове разполагат с най-съвременните и модерни системи за проследяване на продуктите, а екипът ни е професионално обучен как правилно да съхранява инвертара на всеки клиент и стриктно да следи за протичането на процесите по получаване и изпращане на артикулите. 

Доверете се на фулфилмънт партньор, който е с доказан опит и може да Ви гарантира сигурност и качество на услугите.