Склад за твоя онлайн бизнес от БигАрена

Малките и средните онлайн бизнеси често пренебрегват складирането, като отдават по-голямо значение на маркетинга и увеличаването на процента на конверсия на продуктовите страници. Ако искате да сте добър търговец, трябва да обърнете внимание на всички детайли.

Използването на фулфилмънт склад има много предимства, които ще ви помогнат да развивате по-бързо и качествено своя бизнес и да се радвате на успехи, без да се тревожите как се съхранява инвертарът. В тази статия ще наблегнем на значението на складирането за електронна търговия и как можете да се възползвате от тази услуга.

Какво представлява складирането за електронната търговия?

Това е процес, който е свързан със съхранението на вашите стоки, преди те да бъдат продадени онлайн.

Погрешно е схващането, че фулфилмънт складовете се отнасят само до съхранение на стоките. Тук са включени няколко много важни за вашия бизнес стъпки от изпълнението на процеса на онлайн търговията. Продуктите не само се съхраняват по сигурен и безопасен начин, но се проследява състоянието на наличността на целия инвертар.

При стартиране на бизнес може би не сте напълно подготвени и не осъзнавате колко е трудно да се управлява един склад за електронна търговия. Това отнема ценно време и ресурси, които бихте могли да използвате, за да се фокусирате върху бизнес стратегията си. Затова е препоръчително да оставите тази задача на професионален фулфилмънт склад, който ефективно ще управлява процесите по съхранение и проследяване на наличността на стоката. 

Предимства на складирането за електронна търговия

Складирането за електронна търговия има много предимства, независимо от размера на вашия онлайн магазин. Ето три от тях, които трябва да вземете предвид:

Предлагате по-бърза доставка и печелите повече клиенти

Знаете ли, че за по-голямата част от онлайн купувачите скоростта на доставката е също толкова важна, колкото и безплатната доставка? Близо 80% от клиентите вече считат безплатната двудневна доставка за "норма на онлайн търговията на дребно". 67% от потребителите очакват да получат поръчките си в рамките на два дни или по-малко. Само една трета от тях са готови да чакат по-дълго от това.

Като възложите изпълнението на поръчките на склад за електронна търговия, можете да отговорите на тези очаквания на клиентите и да им доставите стоките си бързо. Това ще задълбочи лоялността на клиентите ви и да направи магазина предпочитан за бъдещите купувачи.

Подобрете управлението на наличностите и бъдете организирани

62% от малките и средните електронни търговци на дребно съобщават, че "човешката грешка от ръчното управление на процесите" е най-големият им проблем с инвентара. Дори да наемете екип, който да се занимава със собствения ви склад, винаги могат да възникнат проблеми, с които трябва лично да се справите. Това отнема не само време, но и може да създаде излишно напрежение.

Със склад за електронна търговия този проблем отпада. Те са специално създадени, за да съхраняват продуктите безопасно и сигурно, да ги поддържат организирани и да ги изпращат и разпространяват възможно най-бързо. 

Използвайки склад за онлайн търговия, вие можете да се възползвате от тази целева конструкция. Знаете, че продуктите ви няма да бъдат откраднати и няма да се повредят от температурни промени. В помещенията се спазват всички изисквания за безопасност и стоката се съхранява спрямо материалите, от които е съставена.

Голям плюс е използването на софтуер за управление на инвертара. Той съхранява подробни данни за текущите ви наличности и анализира нивата на търсене през годината. Чрез него можете да следите и управлявате всичко свързано с вашия бизнес. 

Посветете повече време на маркетинга и разрастването на магазина си за електронна търговия

Процесът на изпълнение в склада за електронна търговия е самостоятелен и няма нужда да се ангажирате с него. Ако сами управлявате логистичните си процеси, рискувате да изразходвате много време, което може да използвате за: генериране на маркетинг идеи и развитие на търговия, търсене на нови продукти, обслужване на клиенти и увеличаване на приходите.

Много търговци отлагат използването на такъв специализиран склад твърде дълго, защото се страхуват да не изразходят ценен бюджет. Това опасение е основателно, но в действителност ползите от него надвишават разходите за разрастващите се търговци.

Възможността да изпълнявате поръчките по-бързо, да гарантирате сигурността на продуктите си и да управлявате нарастващия инвентар ще ви помогне да увеличите мащаба си. Съществува ясна връзка между размера на магазина и използването на склада. За да се разраствате, трябва да се съсредоточите върху целите на бизнеса, като не оставяте нито един от процесите на заден план.

Изнесени логистични процеси от BigArena 

Ние, от Бигарена Фулфилмънт, можем да ви помогнем да умножите продажбите си и да подобрите обслужването на онлайн бизнеса си. 

Нашите складове са разположени на 4 стратегически локации - София, Пловдив, Белград и Братислава. Оборудвани са с най-съвременните системи за проследяване на продуктите, а екипът ни е професионално обучен как правилно да съхранява продуктите на всеки клиент и стриктно да следи за протичането на процесите по получаване и изпращане на артикулите. 

Доверете се на фулфилмънт партньор, който е с доказан опит и може да ви гарантира сигурност и качество на услугите. Очакваме вашето запитване!