Фулфилмънт решения от BigArena

В сферата на онлайн бизнеса, управлението на поръчките и ефективната доставка играят важна роля за успеха на търговците. Но как можем лесно да се справим с предизвикателствата, свързани със складиране, пакетиране и доставка на стоки? 

BigArena предоставя комплексно решение с фулфилмънт услуги, които помагат на различни по вид електронни магазини да се развиват. 

Какви са най-често срещаните проблеми за онлайн магазините?

От подредбата в помещението и правилното опаковане до бързата доставка и обработката на върнати пратки, всеки етап изисква внимание и прецизност. Невъзможността за справянето с някои от тези функции може да доведе до загуба на клиенти и понижаване на репутацията. В случай че не използвате фулфилмънт партньор, най-вероятно се сблъсквате с тези проблеми: 

Загуба на клиенти

Един от често срещаните резултати при несъвършенства в управлението на един електронен магазин е загубата на клиентите. Дълги срокове на обработка на поръчките, забавяне в доставката или непрофесионално обслужване водят до негативно възприятие от страна на потребителите. 

Управление на склад

Важно е да осигурите точно и ефективно управление на склада, за да обработвате безпроблемно поръчките си. Неспособността да се следи точността на наличните стоки или липсата на система за автоматизиране на процесите води до затруднения в изпълнението на пратките. 

Липса на прецизност в пакетирането

Опаковането на продуктите е последния важен етап преди доставка. Недостатъчната прецизност в този процес може да доведе до повреди по време на транспортиране или лошо впечатление от страна на клиента. Включването на рекламни материали, стикери, картички и персонализация са ключови елементи в създаването на позитивно възприятие у всеки потребител. 

Периоди на по-малко работа

Всеки бизнес се изправя пред предизвикателството на различните периоди в годината. Каквото и да продавате, винаги има моменти, в които работата спада или се покачва драстично. По това време възниква въпросът с персонала. При фулфилмънт складовете този проблем не съществува и не се налага да мислите как да назначавате или съкращавате работници. 

Какво включват фулфилмънт услугите?

BigArena предоставя цялостно решение за управление на склад, поръчки и изпращане до крайния клиент на вашите стоки. Със специализирани услуги и иновативен софтуер, фулфилмънт партньорът е начинът за професионален успех в онлайн търговията. 

Съхранение на продукти

Предлагаме възможност за директно изпращане на вашата стока при нас. Съхраняването се осъществява в един или повече от нашите 4 склада в София, Пловдив, Белград и Братислава. Те са сертифицирани и пригодени да поддържат оптимални условия на работа. Инвентарът винаги е под контрол, а информацията за наличността се следи в реално време онлайн. 

Приемане и обработка на поръчки

Бързо и качествено обслужване от опитен екип, което гарантира доволни клиенти. Винаги се съобразяваме с желанията на търговците и добавяме рекламни материали, персонализация и всички отличително белези на вашия магазин. 

Партньорство с доставчици

Чрез своя фулфилмънт партньор можете лесно да откриете най-добрите оферти за доставка на вашите продукти. Биг Арена предоставя възможност да изберете с кои куриери да работите и да използвате техните преференциални цени. 

Приемане и обработка на върнати пратки

Ние се грижим за ефективното приемане и обработка на всички върнати пратки. Стоката се преглежда за дефекти и се връща в наличност, а сумата се възстановява на клиента. Това помага за поддържане на стабилни отношения с потребителите и изгражда доверие в тях. 

Защо бизнесът се нуждае от фулфилмънт центрове?

Те са ключът към правилното управление на онлайн магазин. Получавате не само услуги, но и партньорство, което улеснява растежа и конкурентоспособността.

Оптимизация на разходите

При работата с фулфилмънт партньор отпадат разходите за склад и персонал, като бизнесът заплаща само използваното пространство. Това води до значително намаляване на оперативните разноски и постигане на по-голяма ефективност.

Управление на обема на работа

С нарастване на обема от поръчки, бизнесите често се сблъскват с предизвикателства в обработката им. Фулфилмънт центърът предоставя обучен екип, който се грижи за приемането, обработката и изпращането на пратки. Така се гарантира висок стандарт на обслужване, независимо от сезона.

Разширяване на пазарното присъствие

Изнесените логистични процеси отварят врати към нови пазари. Благодарение на стратегическото разположение на складовете в различни държави, бизнесите могат лесно да разширят своето присъствие в цяла Европа и света. 

Интегриран софтуер за прозрачност и контрол

BigArena предлага специализиран софтуер, който автоматизира процесите и осигурява точна информация за наличности и статуси на поръчки. Можете да следите всичко дистанционно, както и сами да взимате решения, свързани с електронния магазин. Там намирате и цялата документация нужна на вашите счетоводители.