Скъпа или рентабилна е фулфилмънт услугата?

Защо и как спестявате от бизнес разходите чрез използване на услугите на компания за изпълнение на поръчките.

Стартъпите и собствениците на малък бизнес обикновено искат да знаят дали все пак е възможно да спестят пари, ако нямат хиляди поръчки всеки месец? Отговорът е да! 

Обикновено собствениците на малък или стартиращ бизнес искат да имат пряко участие в изпълнението на поръчките, но след като разберат колко полезно и спестяващо от разходите може да бъде възлагането на логистиката на външна фирма, променят мнението си.

Вътрешен фулфилмънт или Аутсорсинг фулфилмънт?

Когато разчитате на това сами да се справите с изпълнението на поръчките има няколко разхода, които трябва да имате предвид. За да придобиете обща представа за това колко ще струва вътрешният фулфилмънт на фирмата, прегледайте списъка, който сме Ви подготвили:

  • Склад под наем
  • Складово оборудване
  • Труд
  • Комунални услуги
  • Застраховки
  • Материали
  • Софтуер за управление на запасите
  • Доставка

Склад под наем

Фиксираната цена за наем на пространство, достатъчно голямо, за да отговори на нуждите на бизнеса, може да ограничи паричния поток. Изразходваната сума за наем би могла да бъде приложена за придобиването на нови клиенти или за покриването на други важни разходи. Освен това, ако управлявате бизнеса си от дома или офиса, ще трябва редовно да пътувате до склада, за да се уверите, че всичко работи безпроблемно. Може дори да се наложи да наемете управител на склада, който да наблюдава процесите за изпълнение на поръчките.

Складово оборудване

Складовото оборудване често е пренебрегвано. Рафтове, принтери за етикети, опаковъчни маси, стелажи, палети и др. – всичко трябва да е налично, така че процесите по събиране, опаковане и изпращане да се случват бързо и ефективно.

Труд

Наемането на доставчик на фулфилмънт услуги ще отмени необходимостта от личното изпълнение на поръчките. Освен това няма да се налага да интервюирате, наемате, обучавате служители и да се опитвате да ги запазите през цялата година. Още по-предизвикателно е в случаите, когато бизнесът Ви е сезонен и се налага да променяте броя на персонала периодично.

Комунални услуги

Не забравяйте да вземете предвид комуналните услуги. Разходите за вода, канализация, електричество и т.н., свързани с управлението на склада, са неизбежни. Дори ако договорът ви за наем е гъвкав и в определени месеци е по-нисък, все още ще плащате за комунални услуги.

Застраховка

Точно като комуналните услуги, в момента, в който наемете складово пространство, ще трябва да направите застраховка, за която да плащате всеки месец или всяка година. Пример за строго препоръчителни застраховки са застраховки при кражба, пожар, наводнение, срутване на покрива, щети по време на работа, недостатъчна поддръжка на съоръжението и т.н.

Материали

Бизнесът Ви трябва да премине през етапа по подготовка и опаковане на продуктите, което включва и осигуряване на ресурси за това. Имайте предвид, че ще са Ви необходими кутии, опаковки, етикети и още няколко допълнителни материали, за да се уверите, че поръчките ще достигнат до Вашите клиенти в същото състояние, в което са напуснали склада.

Софтуер за управление на запасите

С времето получавате все повече поръчки, което е чудесно, но как ще контролирате инвентара си? 

Когато тепърва стартирате бизнеса си, в началото може да успявате да се справите ръчно с изпълнението на поръчките, които се генерират през Вашия уебсайт. С нарастването на поръчките обаче ще трябва да инвестирате в софтуер за управление на стоките, който да се интегрира директно в онлайн магазина. Повечето реномирани фирми, предлагащи фулфилмънт услуги, използват софтуер, за да гарантират точността на поръчките. Освен това Вие също имате достъп до тяхната система, така че да можете да преглеждате анализи, да прогнозирате инвентаризацията и да изградите работеща стратегия за увеличението на приходите.

Доставка

Когато става въпрос за разходите за доставка, това е един от елементите, от които можете най-много да спестите. Компанията, която предоставя фулфилмънт услуги, не само ще Ви насочи по отношение на най-добрите практики за намаляване на разходите за доставка, но ще получите достъп до изключително ниски цени на доставка поради общия им обем доставки на ден.

Освен това професионалните доставчици на фулфилмънт се справят с всички митнически формуляри, товарителници, договори за доставка и други ограничения. По този начин се намалява броят на рисковете, на които бизнесът Ви е изложен.

Време

Наемането на компания, на която да възложите изпълнението на поръчките, не само ще Ви спести пари, но и ценно време. Докато външна фирма се грижи за управлението на процесите, можете спокойно да се посветите на изграждането на стратегия за развитие на бизнеса си и да мислите за начини как да продавате повече.

След всичко изброено едва ли имате съмнения колко изгодна е инвестицията във фулфилмънт център. Убедени сме, че Бигарена е правилното решение за Вас, ако търсите качествено изпълнение на поръчките, бързо и професионално обслужване на клиентите и начин да спестите от разходите си. Свържете се с нас още сега, за да получите повече подробности и индивидуална оферта.