Всичко, което трябва да знаете за фулфилмънт услугата

Как работят фулфилмънт услугите и какви са техните предимства за онлайн търговията?

В тази статия ще научите:

 • Какво е фулфилмънт за електронна търговия?
 • Какво включват фулфилмънт услугите и защо са важни?
 • Как да разберете кога е време да наемете фулфилмънт компания за подпомагане на електронната търговия?
 • Предимства на възлагането на електронна търговия на фулфилмънт партньор

Успехът на Вашия онлайн бизнес зависи от много фактори, които не винаги са видими за клиентите. Макар и изпълнението на поръчките да включва процеси, които не изглеждат толкова бляскаво, колкото маркетинга и бранда на компанията, те имат не по-малко значение.

Изборът на подходящ фулфилмънт партньор ще помогне на Вашия онлайн бизнес да се развива с лекота. Така ще си огигурите професионално управление на продуктите, качествено обслужване на Вашите клиенти и изпълнение на поръчките от опитен екип.

Този материал ще Ви информира за всичко, което трябва да знаете, когато става въпрос за изпълнение на поръчките.

Какво е фулфилмънт за електронна търговия?

Първо, нека разберем какво е фулфилмънт? Това е най-просто казано, аутсорсинг на логистиката на Вашата компания, като в тази услуга се включва всичко: от складирането и съхранението на продуктите - до изпълнението, дистрибуцията и доставката. Вашият партньор, предоставящ фулфилмънт услуги, може да се справи с всички нужди, свързани с изпълнението на онлайн поръчките.

В момента, в който има завършена поръчка от онлайн магазина, фулфилмънт партньорът Ви има задачата да се погрижи тя да бъде доставена на клиента безпроблемно и в срок. По пътя може да има много обрати, поради което правилната стратегия за изпълнение трябва да се изготвя индивидуално за всеки бизнес.

Какво включват фулфилмънт услугите и защо са важни?

Като цяло изпълнението на поръчката включва:

 • Получаване на стоката
 • Съхранение и прогнозиране на инвентара
 • Събиране и опаковане (известно също като обработка на поръчки)
 • Продукти за монтаж и пакетиране (ако е приложимо)
 • Доставка
 • Връщане на поръчки

Изпълнението на поръчката е изключително важно - без нея електронната търговия не би съществувала - в края на краищата клиентите купуват продукти с очакването да получат поръчаното и то в приемлив срок. От това зависи колко успешен ще е бизнесът Ви в дългосрочен план.

Как да разберете кога е време да наемете фулфилмънт компания за подпомагане на електронната търговия?

Когато установите, че вече нямате време или ресурси да изпълнявате поръчките си самостоятелно, е време да се свържете с компания, на която да възложите тези задачи. На пръв поглед може да изглежда чудесно, че Вашата компания расте с такова темпо и че имате повече поръчки, отколкото можете да обслужите сами. Този момент на победа обаче може бързо да се превърне в момент на хаос, ако има забавяне при изпълнение на поръчаното от клиентите Ви.

Компания с опит във фулфилмънт услугите ще Ви спести време и пари, като същевременно поддържа целия процес на изпълнение с модерна технология за управление на склада. Ако наемете такава фирма, няма се нуждаете от склад, за да съхранявате и изпращате своите продукти или да наемате служители, които да Ви помагат. Ще можете да освободите място в дома или гаража си, защото инвентаризацията Ви вече ще се съхранява в безопасно и сигурно складово помещение. Изпълнителят на фулфилмънт услуги има специални системи за управление на поръчките и автоматизация за оптимизиране на инвентара.

Предимства на възлагането на електронна търговия на фулфилмънт партньор

Надеждният доставчик на услуги за изпълнение на поръчките ще може да предостави на Вашата компания тези предимства:

 • Гъвкавост и мащабируемост

Фулфилмънт партньорът ще има достатъчно място за Вашия инвентар и възможност за безпроблемно мащабиране, докато бизнеса ви расте.

 • Наемане на опитна компания

Добрата компания, предлагаща фулфилмънт услуги може да предложи конкретни решения и стратегии за повишаване на успеха на бизнеса Ви. Също така, можете да получите и специализирани съвети за подобряване на клиентското изживяване.

 • Без наем на склад и наемане на служители 

Едно от най-големите предимства на наемането на фирма, предлагаща фулфилмънт услуги, е, че се спестява голяма част от отговорностите Ви. Няма да се налага да се ангажирате нито с наемането на помещения за съхранение и опаковане, нито с наемането на персонал. Част от фулфилмънт услугите включват ползване на складове и опитни професионалисти, които са специализирани в изпълнението на поръчките.

 • Инфраструктура и технологии от световна класа

Доставчиците на качествени фулфилмънт услуги разполагат с оптимална инфраструктура и надеждна технология, с които гарантират за гладкото протичане на процесите за изпълнение на поръчките. Използването на тези системи може да Ви помогне да управлявате инвертара си и да се информирате в реално време за състоянието на поръчките.

 • Специализирано управление на акаунти и обслужване на клиенти 

Въпреки че автоматизираните системи определено са необходими, качественото обслужване на клиентите от специалисти, които да са на линия, е от съществено значение. Наличието на мениджър на акаунтите, който да е посветен на тяхната поддръжка и следенето на поръчките, ще да Ви осигури спокойствие и сигурност.

 • Намалени разходи за доставка

Използвайки дистрибуторската мрежа на доставчиците на фулфилмънт услуги, може да получите по-ниски оферти и намалени разходи за доставка.

Използването на фулфилмънт услуги не само ще Ви помогне да организирате цялата логистика на Вашия онлайн бизнес, без да е необходимо активно да участвате в този процес. Можете да спестите време, да намалите разходите по изпълнение на поръчките и да подобрите клиентското изживяване. 

Всичко това може да изведе бизнеса Ви на друго ниво и да достигнете нови и мащабни пазари. Ние, от Бигарена фулфилмънт, предлагаме всичко необходимо за качественото изпълнение на поръчките. Вижте повече на страницата ни за фулфилмънт услуги.