Защо фулфилмънтът е важна стъпка за развитието на бизнеса?

Ако четете тази статия, вероятно сте на етап от развитието на бизнеса си, в който се двоумите дали имате нужда от услугите на фулфилмънт център. За да разберете дали е настъпило времето, в което да потърсите партньор за управление, трябва първо да разберете как това може да помогне за успеха на организацията ви. 

Нека го обясним по-добре...

Някои компании използват фулфилмънт център от първия ден на стартирането на бизнеса си. Други от тях изчакват, докато стигнат до момента, в който работата им нарастне достатъчно и имат нужда от помощ в логистиката. 

Какво могат да направят центровете за изпълнение на поръчки за вас?

Всеки център за изпълнение е различен и предлага различен списък от услуги, но най-често предлаганите услуги се свеждат почти винаги до:

  • Получаване на инвентар
  • Управление на стоките (зареждане, разтоварване, организиране, съхранение)
  • Събиране на продуктите
  • Опаковане на поръчките
  • Доставка

Предимства от партньорството ви с фулфилмънт център

Повече време, което ви позволява да се съсредоточите върху разрастването на вашия бизнес.

Всеки собственик на бизнес иска да следи отблизо процеса, но не и да прекарва ценно време в пакетиране, складиране и изпращане на стока. Истината е, че съдбата на компанията зависи от това дали имате ясна визия и дали сте съсредоточени върху основните си приоритети. Затова и времето ви е по-ценно от всякога и би могло да се използва много по-рационално.

Работата с фулфилмънт център позволява на експертите в склада да поемат частта с изпълнението на поръчките, като премахнат този товар от задълженията ви. Така ще можете да се съсредоточите върху различни проекти като: избор на нови продукти, увеличаване на продажбите, подобряване на позицията на марката на пазара и мащабиране на дейността ви.

Спестете време и пари

Аутсорсингът е инвестиция, а не разход. Много компании смятат, че спестяват пари, като извършват всички процеси сами, което често струва повече и е грешка. Използването на център за изпълнение на поръчките ви освобождава от необходимостта да наемате склад. 

Имайте предвид, че може да се нуждаете от повече или по-малко място през различните сезони. Фирмите за изпълнение също се възползват от по-добрите цени за доставка поради големия обем на доставки, които извършват. 

Ефективни процеси за съхранение и разпространение

Разрешаването на експерти да поемат процеса на управление на запасите и изпълнение на поръчките ще създаде системи за бизнеса, които ще направят вас, служителите и клиентите по-щастливи. 

Прецизното проследяване на поръчките, отчетите за данни и интелигентните анализи, усъвършенствания софтуер и технологии, плюс по-бързите и по-точни процеси, ще предоставят на компанията успешен модел на разпространение.

Повече гъвкавост да развиете бизнеса си бързо и устойчиво

Благодарение на фулфилмънт услугите вашият бизнес се развива и е способен да достигне нови пътища за продажби и дистрибуция, без да управлявате инвентаризацията и изпълнението на поръчките.

Достигате до нови пазари 

Позволете на бранда ви да стане глобален! Възлагайки отговорността и изпълнението на поръчките на трета страна, ще подпомогнете бизнеса си да навлезе в нови и неизползвани пазари. 

В същото време няма да е необходимо да създавате физически търговски площи на всяко ново място, на което искате да продавате продуктите си. А това предимство никак не е за подценяване.

Кога е време да наемете фулфилмънт център?

Ако вашата компания изразходва твърде много време за изпълнение на поръчките, помислете дали бихте могли да ускорите времето за обработка чрез наемане на аутсорсинг фирма за доставка.

След като знаете какви разходи имате за поддържане на изпълнението на поръчките, помислете дали не е време да спестите. Използването на логистична компания на трети страни ще намали основните ви разноски.

Фулфилмънт центровете ви дават възможност да избегнете необходимостта от наемане на складови помещения и на допълнителен персонал, като така спестявате време за сработване на екипа и управление. 

Стрес и ефективност

Ако сте идентифицирали неефективността в процесите на изпълнение във вашата организация, определете дали можете да решите това с помощта на ресурсите, с които разполагате (време, пари и опит). 

Понякога бизнесът ви има нужда от помощ в определени области. Това може да изисква да получите подкрепа от логистична компания, която може да служи като стратегически партньор и консултант. Без подходящи знания и системи, неефективността може да причини ненужен стрес за членовете на екипа и да направи усилията ви напразни.

Ловкост и гъвкавост

Когато анализирате своя бизнес план и предстоящите цели, преценете дали бъдещите стратегии трябва да включват партньорство, което повишава възможностите за изпълнение. Например разширяването на вашата организация до по-широк обхват, чрез използване на фулфилмънт център, може да позволи на бизнеса да се включи в нови пазари, като същевременно се поддържа качествено обслужване. 

Подкрепата от фулфилмънт партньор може да бъде стратегически ход за подобряване на мащабността на бизнеса и създаване на солидна основа за бъдещи проекти. Дори ако продажбите ви са циклични и сезонни, можете да бъдете гъвкави, като възложите съхранението на фулфилмънт компания и избягвате дългосрочните наеми на склад.

Можете да се доверите на Бигарена за качественото изпълнение на поръчките на вашия бизнес. Ние предлагаме работещи решения, създадени въз основа на богат опит и сработен екип.